(…) en superbra handbok för alla unga som vill må bra!
Barnens bokklubb

Fick en bok från OLIKA förlag som verkar SKITBRA?!!!!!!
Lady Dahlmers

Alltså denna bok – jag vill sätta den i handen på typ alla elever som jag möter i mitt jobb som skolkurator! (…) Jag är bara på kapitel 4 än, så längre inlägg senare, men wow! Den här ska köpas in till jobbet! Denna bok borde bli årets julklapp till tonåringar! (…) Fakta, tips, intervjuer med kända personer, övningar mm. Än så länge läst kapitlen om självkänsla och självmedkänsla. Skulle vilja få köpa en till varje elev jag möter men får tipsa föräldrar istället och se till att den finns på skolbiblioteket …
Barnbokstips 

Ta makten –  för att det funkar! kan bli årets viktigaste julklapp till många unga. Och säkert till en hel del vuxna också.
Susanne Delastacia 

Idag kom boken Ta makten – för att det funkar! En bok för unga om att ta makten över sig själv. Vi matas ständigt med intryck och skolas in i tankemönster som gör att vi inte är nöjda med dem vi är. Men måste det vara så? Viktigt som fan, tycker jag!
Jens Lapidus 

En bok jag själv önskar fanns när jag var i tonåren. Det handlar om självkänsla, acceptans, ångestkurvan och tips på vad man kan göra när livet är jobbigt & hur gör man för att vara här och nu. En skitbra bok som faktiskt passar även vuxna. Här på insta finns mycket av kroppsfixering, bekräftelsesjukdom och annat destruktivt beteende hos vuxna. Läs Ta makten är mitt tips även till er.
Helena Kubicek Boye 

Boken är egentligen skriven till ungdomar, men alltså jag känner att jag också vill läsa varje sida och göra varenda övning och bara börja älska mig själv? En bok om självkänsla som har feministisk analys, så lyxigt! Jag önskar att jag hade haft den vid min sida när jag skulle bli en vuxen person, så hallå alla som känner en ungdom: här finns ett asgrymt julklappstips!
Ida Ekw 

Hurra! En sån himla bra ny bok är släppt. Jag var på releasehäng idag, pratade lite i en panel om självkänsla, psykisk ohälsa, att gilla sig själv eller inte, döma eller inte etc. Så har du en ung person i din närhet. Köp boken för fasen! På riktigt tror jag boken kan vara livsviktig!
Kitty Störby Jutbring 

Den här boken önskar jag att jag haft som tonåring. I en tid när psykisk ohälsa bland tonåringar ökar, och en hög stressnivå är vardag borde ALLA unga vuxna få denna bok i skolan. Varför är det inte obligatoriskt att träna självkänslan som att träna glosor eller grammatik? (…) Livsviktig bok, fick mig att reflektera över och komma till insikt om egna negativa tankemönster. Min lärare säger att du aldrig ska ta ifrån någon möjligheten att utvecklas. Ge istället personen en möjlighet att ta makten i sitt liv, med denna bok. För det är bara du själv som kan bestämma dig för att försöka må så bra som möjligt. Jag läser till Behandlingspedagog och är väldigt förtjust i metoderna de använder sig av, vilka är inspirerade av ACT (Acceptance and Comittment Therapy), Self-Compassion och Mindfullness. ACT är en utveckling av KBT (Kognitiv beteendeterapi) som rekommenderas av Socialstyrelsen som behandling av stress, ångest och depression. Så är du en tonåring eller känner du en sådan, skaffa boken!
Maria Sidén, LitteraturMagazinet 

Älskade den. Jag har svårt för litteratur men den var verkligen sammansatt som en bladvändare. Man vill läsa! JAG, vill läsa!
Felicia Jackson 

Den här boken hade jag älskat som tonåring. Den hade lätt kunnat bli min alldeles egna feelgood-bibel med peppande och stöttande ord. En slags analyserande dagbok över min personlighet och vem jag vill vara, och vart jag vill komma. Absolut en av årets viktigaste böcker! Men boken tilltalar mig även som vuxen. Förutom innehållet, som jag ska komma till, så är boken snygg och läcker. Tjock pocket. Snygg layout med text som är lättläst och varierar i textsnitt och färg. Inramningen av ämnena känns genomtänkta och just det här snygga ”klottrandet” upplever jag som personlig. Att bokens form verkligen tilltalar den yngre generationen. (…) Författarna Leone Milton och Marie Tomicic har skrivit en bok som verkligen behövs. Visst, marknaden är överfylld av böcker om personlig utveckling, mindfulness och om att finna inre harmoni. Men denna bok sticker ut. (…) Det här är en riktigt fin bok till någon som gillar att svara på frågor, analysera sig själv och vill veta mer om personlig utveckling. Men det är också en bok till någon som lever med ångest, destruktiva tankar och behöver stöd att reda ut jobbiga tankar. Känna sig mindre ensam. Jag tycker författarna lyckas hålla upp en varm känsla boken igenom fastän de går igenom svåra känslor. För när allt kommer omkring handlar det om känslor och hur man hanterar dem. Årets julklapp! Köp den till dig själv eller till en tonåring.
Sanna Juhlin, Barnboksprat 

Jag önskar av hela mitt hjärta Ta makten: för att det funkar fanns när jag var tonåring. Jag önskar också att alla unga idag och imorgon får läsa den här boken. Den är så oerhört viktig. (…) Jag planerar redan att ta in vissa delar i min undervisning. För att jag vill vara säker på att bokens budskap åtminstone mött de elever jag undervisar. Ska tipsa den vidare till andra lärare. Om de använder boken, så når vi fler elever. Om fler elever möter budskapet med boken, så borde vi få barn som mår bättre. Mår barnen bättre så vinner inte bara de barnen på det, utan hela samhället. (…) Det finns så mycket bra i boken Ta makten: för att det funkar att jag skulle kunna sitta och citera den hela kvällen. Men det tänker jag inte göra. Istället säger jag: Ut och köp! Köp till alla ungdomar du känner! Och köp några extra och skicka med till de ungdomar du känner till ungdomar du inte känner. Så köper du ett ex till dig själv. För visst behöver vi vuxna också budskapet i boken! Betyg: 5 av 5
Boktokig 

Som alltid fångar Olika förlag upp de viktiga ämnena, och jag önskar att jag själv hade fått den här boken i min hand när jag var tonåring och tampades med negativa känslor och tankar om mig själv. Men självklart är det en suverän bok att läsa även som vuxen; både för att ändra egna tankemönster men även för att rekommendera till barn och unga som man har i sin närhet, samt för att sätta sig in i hur det faktiskt är att växa upp i en allt mer utseendefixerat och kravfylld värld.
Bokkoll 

Bonustips! Idag tipsar jag också om en ungdomsbok, den helt nya från OLIKA förlag som tar upp allt möjligt som man kan fundera kring som ungdom. Självkänsla, självförtroende, rädsla… Jag kommer att ge den till mitt 12-åriga syskonbarn som älskade Världens viktigaste bok från RFSU (annat episkt tips). Hade själv älskat att läsa den här i samma ålder och äldre. Många tankar som behöver få stöd! Har du någon ungdom i din närhet? Köp den här i födelsedagspresent/julklapp/spontanpresent!
Bokmorsa 

Ta makten rekommenderas till såväl unga vuxna, som föräldrar och personal i skolan.
Hanna Troëng, BTJ

Boken gör mig glad, inspirerad och den får mig att tänka till. Jag har lärt mig nya sätt att se på problem.
Angelica, 17 år